NTS MCQS| General Knowledge

1- Conquered of Makkah?

Ans:  20 Ramazan 8 Hijri

 

2-  National Flower Of Pakistan?

Ans: Jasmine

 

3- Roohullah Is Title of ?

Ans : Hazrat Esa A.s

 

4-  Objective Resolution Date?

Ans: 12 March 1949

 

5- Who Suggest Name Of Pakistan?

Ans: Ch. Rehmat Ali

 

6- Pakistan brought Gawadar From?

Ans: Oman

 

7- meaning of Badar?

Ans: Full Moon

 

8- who Build Qabba Originally?

Ans: Hazrat Ibrahim A.s

 

9-  Meaning of Zakat ?

Ans : To Purify

 

10- Death Of Tipu Sultan?

Ans: 1799

 

11- oldest Mosque?

Ans : Masjid e Haram

 

12- How Many Idols In Khana Qabba?

Ans: 360

 

13- Opec Stands For?

Ans : Organization Of Petroleum Exporting Countries

 

14- which Continent is called Dark Continent?

Ans: Africa

 

15: largest Desert Of World?

Ans: Sahara

 

16: sadaqin Is Famous For?

Ans: Calligraphy

 

17: stages Of Quran?

Ans : 7

 

18 : leaf year is come after?

Ans: 4 years

 

19 : Asadullah is Title of ?

Ans: Hazrat Ali A.s

 

20: 90% of 90?

Ans 81

 

21: Nehru Report ?

Ans: 1928

 

22: He Is Blind _ One Eye?

 

23: largest country by population?

Ans: China

 

25: old Name Of Makkah?

Ans : Bakkah

 

26 : Quid e Azam Was join Muslim league ?

Ans : 1913

 

27: number of desert in Pakistan?

Ans: 5

 

28: How Many Months In Calendar of 31 days?

Ans: 7 months

Leave a comment

* - Required fields